VAG Experience, la indústria dels videojocs i l’art digital es citen a Amposta

 

El VAG (Vídeo Art Game), és un projecte cultural únic al nostre país que a mitjà i llarg termini pretén impulsar i garantir la retenció i atracció de talent de la indústria del videojoc i l’oci digital a les Terres de l’Ebre, creant el primer hub tecnològic rural de l’Estat. Per a tal tasca els seus impulsors s’han marcat tres fases, i la primera serà el VAG Experience, un esdeveniment cultural sobre la indústria del videojoc i l’oci digital que es desenvoluparà els dies 4 i 5 d’octubre a la ciutat d’Amposta (Tarragona).

L’arqueogaming serà un dels dos temes centrals, amb la presència estel·lar d’Andrew Reinhard, considerat un dels primers arqueòlegs digitals de la història, propulsor de l’expedició al desert de Nou Mèxic per a recuperar els videojocs d’Atari enterrats per la mateixa companyia, i que va inspirar el premiat documental Game Over.

 

 

El segon serà el paper de les dones dins de la indústria dels videojocs, que es debatrà en una taula rodona en la qual tindran veu Marina Amores (documentalista i organitzadora de Gaming Ladies), Gina Tost (periodista) i Mariola Dinarès (Popap de Catalunya Ràdio).

Daniel Garcia Raso autor dels llibres Yacimiento píxel. Los videojuegos como cultura material i Eso no estaba en mi libro de historia de los videojuegos; i Gerard Fernández, CEO i cofundador d’Omnidrone que pertany a la família Scopely, seran dos altres destacats participants al VAG Experience, als quals s’unirà una llarga llista de noms com Isabel Cano, Alba Corral, Daniela Gil, Janine Iparraguirre, Anna Noé, Paco Rocha, Edgar Acosta, Josep Adell, Joan Buera, Jesús Pelendreu i Josep Piñol entre d’altres.

 

 

Aquesta primera edició també comptarà amb la presència de tot l’equip del videojoc Gris, el més premiat durant el 2018 pel seu disseny espectacular d’aquarel·les de Conrad Roset, el desenvolupament de Nomada Studio i la banda sonora creada per Berlinist. La Lira Ampostina, banda musical i centenària, posarà a gairebé a cent músics a l’escenari interpretant una adaptació de la banda sonora en tot un espectacle audiovisual que comptarà amb la veu de Keila, participant en la darrera edició del programa televisiu La Voz i Anna Chiva, cantant i professora de música.

El VAG Experience també aproparà el món dels videojocs als més petits mitjançant 4 tallers que es duran a terme el dissabte 5 d’octubre al matí. Les disciplines principals que s’impartiran serà programació amb la plataforma Unity i  modelatge digital 3D. ENTI, l’Escola de Noves Tecnologies Interactives de la Universitat de Barcelona, també s’involucrarà portant una Game Jam el dissabte 5 d’octubre a la tarda a l’Auditori Municipal.

Per a més informació i entrades podeu consultar el seu web oficial www.vag.cat