33è Saló del Còmic de Barcelona del 16 al 19 d’abril

Del 16 al 19 d’abril tindrà lloc l'edició número 33 del Saló Internacional del Còmic de Barcelona organitzat per FICOMIC, que aquest any ocuparà les dues plantes del palau 2 i la Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc, una superfície de fins a 36.000 metres quadrats. Comptarà amb la participació de destacats autors de còmic nacionals i internacionals, a més de nombroses activitats com exposicions, conferències, tallers o signatures d'autors, i també serà el marc de trobades professionals d'autors amb editors estrangers i nacionals.

salo-comic-barcelona-2015

Una de les exposicions temàtiques estarà dedicada als còmics de ciència ficció i de fantasia heroica, un gènere que ha donat grans obres mestres i que també donarà lloc a activitats de divulgació científica i sobre la narrativa vinculada a les llegendes. Els amants de DC i Marvel podran gaudir de mostres monogràfiques dedicades als personatges del Joker, el gran antagonista de Batman, i el Capità América, històric líder de The Avengers. Tots dos personatges celebren el seu 75è aniversari aquest 2015.

heath-ledger-joker

Entre els autors convidats per aquest any hi trobem l'italià Milo Manara, d'actualitat per la seva obra sobre Caravaggio; José Luis García López, tot un clàssic del còmic de superherois; el gran David Finch, un dels grans autors actuals d’aquest gènere; i als creadors dels còmics d'Hora d'Aventures, Branden Lamb, Shelli Paroline i Ryan North. A més, el certamen compta amb la participació de Frederik Peeters, un referent del còmic europeu contemporani, del cèlebre dibuixant i escriptor britànic Brian Talbot, de la prestigiosa escriptora i guionista Mary M. Talbot i del nou valor de la historieta francesa Jérémie Moreau. Entre d'altres propostes es tenen previstes diverses activitats de caràcter pedagògic destinades a professors i alumnes, espai d'activitats infantils tematitzat amb Doraemon, concursos de Cosplay, tallers de còmic, conferències, taules rodones i presentacions.

hora-de-aventuras