El Saló del Manga de Barcelona 2016 atrau 142.000 persones

El XXII Saló del Manga de Barcelona, organitzat per FICOMIC, ha rebut ni més ni menys que 142.000 visitants, xifra que torna a marcar un nou rècord per aquest certamen. Recordem que l’any passat hi van assistir 137.000 persones, i aquest any la xifra ja s’ha vist superada amb escreix.

Segons Carles Santamaria, director del Saló del Manga de Barcelona 2016, “el certamen ha esdevingut un fenomen social que va més enllà del propi manga, és una gran trobada de persones d’arreu que comparteixen una passió pel manga, l’anime, els videojocs, la música, la gastronomia i cultura japonesa”. Santamaria explica que el constant creixement del certamen “és ordenat i coherent, on s’augmenten i es diversifiquen les activitats”.

dsc_0033

Els assistents han pogut descobrir els últims títols manga, atractives exposicions com la dedicada a la llicència YO-KAI WATCH, el megaespai de videojocs de Nintendo, i  un augment notori d’estands i expositors. Alguns dels noms destacats que han format part del Saló del Manga de Barcelona 2016 han estat les escriptores Banana Yoshimoto i Mitsuyo Kakuta; els dibuixants Junji Ito, Toshio Maeda, Yoshimichi Tamura o la granadina Belén Ortega, autora del cartell oficial del Saló; Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto, del manga de Pokémon; o Hiroaki Miyamoto, Hiroyuki Sakurada i Masayuki Sato, de One Piece Gold. També ha sigut notable l’assistència d’Akihiro Hino, president i CEO de LEVEL-5 Inc. i creador del videojoc YO-KAI WATCH.

dsc_0038

Per tercer any, l’espai L’Esperit del Japó ha brindat una finestra a la cultura nipona amb una àmplia programació d’activitats que han tingut moltíssims assistents com els tallers de macrobiòtica, de quimono de Minna no Kimono o de japonisme; les sessions de Reiki d’Antonio Moraga, Qi Jong i diferents arts marcials; o les exposicions La Literatura japonesa, la de Sumi-e de Kaoru Hisore, la instal·lació de Chisato Kuroki o la mostra de bonsais de l’Associació Catalana Amics del Bonsai. Altres convidats que han tingut l’atenció del públic han sigut Eri Kusano i Ryûhô Hamano. La rebosteria japonesa ha estat l’estrella de la zona dels tallers, on l’emblemàtica pastisseria Usagiya de Tòquio ha realitzat diversos tallers de dorayakis de la ma del mestre pastisser Takuya Taniguchi. I no oblidem els tallers de cosplay, videojocs, youtubers, la sala de projeccions amb estrenes de pel·lícules japoneses inèdites comercialment fins al moment al nostre país.

L’equip de FICOMIC agraeix el suport i l’afecte que ha tingut per part del públic assistent, convidats i mitjans de comunicació que han col·laborat en què el XXII Saló del Manga de Barcelona s’hagi convertit una any més en el gran èxit que finalment ha estat. Així mateix, agraeix el suport prestat pel Consolat General del Japó a Barcelona, Fundación Japón i el patrocini de Nintendo Ibèrica, gràcies als quals el Saló del Manga de Barcelona continua sent un referent mundial. A partir de demà, FICOMIC treballarà en el 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc del dijous 30 de març al diumenge 2 d’abril a Fira Barcelona Montjuïc.

dsc_0029 dsc_0030 dsc_0031 dsc_0034 dsc_0036 dsc_0037 dsc_0052 dsc_0053 dsc_0054 dsc_0055 dsc_0056dsc_0035 dsc_0041 dsc_0042 dsc_0057 dsc_0058