Black Knight, un satèl·lit extraterrestre mil·lenari?

Sobre la ionosfera del nostre planeta suren gran quantitat de satèl·lits en funcionament i abandonats, però entre ells hi ha un estrany artefacte que no pertany als registres oficials de cap país, i que és conegut popularment com Black Knight. Les primeres dades que es van obtenir de la seva presència a la nostra òrbita es remunten al 1927, quan un grup de radioaficionats noruecs va començar a rebre estranyes senyals de ràdio. Anys després va ser detectat altre cop, concretament al 1954, quan el satèl·lit rus Sputnik (el primer posat en òrbita per l’ésser humà), va rebre les mateixes senyals.

black-knight2

Sis anys més tard els Estats Units va començar a investigar aquest estrany objecte de forma més seriosa, ja que era d'una mida superior a qualsevol giny espacial d’aquella època. Tres anys més tard, l'astronauta Gordon Cooper va ser llançat a l'espai per a orbitar 22 vegades la Terra. Cooper va afirmar haver vist una forma verda brillant per davant de la seva càpsula i que es dirigia cap ​​a ell. La NASA va prohibir-li rotudanment tornar a fer declaracions sobre aquest encontre, i va emetre un comunicat oficial que assegurava que Cooper havia patit al·lucinacions a causa d'una fuita de diòxid de carboni a la càpsula, pel que el tema va quedar com una simple anècdota.

black-knight

L'any 1970 el misteriós objecte va tornar a ser motiu d'estudi, aquest cop per l'astrònom escocès Duncan Lunan. L'expert va traçar un eix vertical de la seqüència dels impulsos de transmissió en comú, i un eix horitzontal del temps de retard de l'eco. En aquest anàlisi va arribar a la conclusió que corresponia a un mapa de les estrelles traçat des de la Terra ara fa 13.000 anys, centrat en el sistema estel·lar Epsilon Bostes i que anava acompanyat d'un annex que deia el següent: "La nostra casa és a Epsilon Bostes, que és un sistema binari. Vivim en el sisè planeta de 7, comptant cap a l’exterior del Sol que és el més gran dels 2. El nostre sisè planeta té una lluna. El nostre primer, tercer i quart planeta tenen 3 llunes. La nostra sonda està orbitant la vostra. Això actualitza la posició d'Arcturus que apareix en els nostres mapes". Davant d'aquesta conclusió tant controvertida Lunan va ser el centre de la polèmica i de desacreditacions de gran part de la comunitat científica internacional. A dia d'avui es segueix fotografiant i estudiant aquest estrany artefacte, que per a molts és tant sols una de les primeres deixalles espacials generades per l'èsser humà.