Crítica de la sèrie Maniac, el decepcionant cupcake de Netflix

 

Maniac és una sèrie nord-americana de comèdia negra de 10 episodis basada en la sèrie de televisió noruega del mateix nom de Hakon Bast Mossige i Espen PA Lervaag que es va estrenar el 21 de setembre de 2018 a Netflix. La sèrie està escrita per Patrick Somerville, dirigida per Cary Fukunaga i protagonitzada per Emma Stone, Jonah Hill, Justin Theroux, Sonoya Mizuno, Gabriel Byrne i Sally Field.

Cary Fukunaga, pare ni més ni menys que de l’aclamada True Detective, és en si mateix un bon punt de referència per als serieadicctes en busca de nous plaers audiovisuals, i si a més li afegim les actuacions dels mediàtics Emma Stone i Jonah Hill podem pensar que estem davant d’una gran sèrie entre mig del extens (però no fantàstic) catàleg de sèries de Netflix.

Per a definir correctament la sèrie Maniac sense usar cap mena d’spoiler permeteu que recorrem a un símil culinari elaborat amb una mica de sinestèsia ensucrada. Nosaltres la veiem com un concurs de cupcakes amb molt de màrqueting, et crida l’atenció el color dels seus cartells de promoció, quan arribes segueixes enlluernat amb l’espectacle de colors i la presentació de les magdalenes guarnides (perquè realment no son res més), et fan admirar-les desitjant tastar-les, però quan el moment de la veritat arriba i les assaboreixes et recorden a les magdalenes industrials que vas comprar la setmana passada al supermercat més barat del teu poble amb l’agreujant de que aquestes engreixen el doble. I quan això passa et preguntes que dimonis fas allí perdent el temps.

Possiblement l’error de Maniac sigui el llistó tant alt que posa el seu propi primer episodi, una mena de malson futurista plantejat de forma seriosa i complexa. O potser sigui l’intent de mesclar molts estils per acabar oferint un producte sense cap mena de sentit, i en el qual no és suficient el carisma de 2 actors de llarg recorregut a Hollywood per a superar la prova de la petita pantalla.

Disculpeu acabem l’article i ens n’adonem que ens havíem deixat de comentar la part bona de la sèrie! Maniac ofereix el suficient additiu com per a esperar un capítol més per a veure si la cosa millora, i quan te n’adones has acabat la temporada sense pena ni glòria. Bona sort!