Totes les curiositats i easter eggs de “Batman v Superman” [Alerta spoilers]

A continuació us detallem totes les curiositats i easter eggs de la pel·lícula Batman v Superman. Si encara no l’heu vist us recomanem que no seguiu llegint, ja que el següent text conté importants spoilers que podrien fer que la vostra experiència cinèfila no sigui l’adequada.

batman-v-superman-dawn-of-justice-ben-affleck

A continuació les raons per les quals Batman v Superman és la pel·lícula perfecta per als fans de Superman i Batman més exigents

 • Batman v Superman és la pel·lícula més cara de la història del cinema amb un pressupost de 410 milions de dòlars. Les primeres dades de taquilla la situen com un dels films amb més èxit de tots els temps. Tot i tenir la crítica internacional totalment en contra, els fans han acudit en massa a les sales de cinema netejant poc a poc la difamació dels mitjans tradicionals.
 • Els tràilers van ser hàbilment dissenyats i manipulats per a enganyar als espectadors, i sobretot a la crítica, sobre la trama real de la pel·lícula. Zack Snyder en multitud d’entrevistes ha remarcat que era una pel·lícula exclusivament feta per a satisfer als fans, no al públic en general, com acostuma a fer Marvel. Us recomanem la lectura de la nostra crítica en el següent link.
 • El to i estètica de Batman v Superman està inspirada en els còmics de culte: Batman:The Dark Knight Returns, Superman: Doomsday i Injustice: Gods Among Us. Zack Snyder ha arribat a calcar en pantalla vinyetes tal i com ho va fer anteriorment Christopher Nolan amb la seva saga del Cavaller Fosc. Us recomanem la lectura del següent link per ampliar la informació de la saga Nolan i els còmics de Batman.

batmanvsuperman-frankmiller

 • En l’escena de la mort dels pares de Wayne es pot veure perfectament el cartell de la pel·lícula El Zorro, la que van a veure el dia de la seva mort, tal i com passa en els còmics.
 • Per entendre el caràcter agressiu de Batman, i l’aparició del vestit de Robin amb el missatge del Joker, cal llegir A Death on the Family de Jim Starlin.

707621

 • Batman v Superman va fer la seva primera aparició al cinema l’any 2007 en la pel·lícula futurista I am Legend de Will Smith,  en forma de cartell publicitari als carrers d’una Nova York devastada.

i-am-legend-batman-superman

 • Les escenes de major violència, i d’altres talls de la pel·lícula que incorporen subtrames, no van ser incorporats en la versió cinematogràfica i seran inclosos en la propera edició Blu-ray. Jena Malone és la única actriu contractada per a la pel·lícula que no apareix en la versió cinematogràfica, pel que s’espera que tingui un paper clau en la versió domèstica del film.

jena-malone-bvs

 • Ben Affleck curiosament va interpretar a Superman en la pel·lícula Hollywoodland l’any 2006.

ben-affleck-superman

 • El Flash de l’univers DC de Zack Snyder farà una futura aparició a la sèrie regular Flash a la petita pantalla.
 • En el somni en el que Batman veu devastada una ciutat, apareix el símbol omega marcat al terra, aquest és el símbol de Darkseid, possiblement el malvat més gran o dels més grans de l’univers DC Comics. Es tracta d’un tirà que viu al planeta Apokolips, i té com a objectiu expandir l’equació de l’anti vida per dominar l’univers sencer. En el somni podem veure els seus sequaços, els Parademons. També es fa referència a ell quan Lex Luthor al final de la pel·lícula avisa que ja sonen les campanes de l’apocalipsi final.

batman-vs-superman-image-4

is-darkseid-in-batman-vs-superman-the-parademons-finally-explained-754248

 • En aquesta mateixa escena de la ciutat devastada, Batman porta enganxada a la pistola una carta del Joker, una imatge que només es pot arribar a apreciar en la versió IMAX.
 • El fotògraf que acompanya Louis Lane a Àfrica és Jimmy Olsen, un dels personatges més populars dels còmics de Superman que en aquesta ocasió fa d’agent secret de la CIA.
 • Quan Flash fa la seva aparició en el somni de Bruce Wayne, l’avisa des del futur advertint que la clau de tot és Louis Lane. Aquest fet apareix en el còmic Crisis on Infinite Earths de Marv Wolfman i George Pérez. També fa referència als fets del còmic Injustice: Gods Among Us, on s’explica com Superman es transforma amb dictador, posant-se en contra de la Lliga de la Justícia.

1649657-crisis_on_infinite_earths__2_batman_flash

 • La BSO de Batman v Superman té petits gestos de complicitat amb la de la trilogia de Christopher Nolan, ambdós compten amb la participació de Hans Zimmer, la part de Batman en aquesta ocasió està confeccionada només per Junkie XL.
 • Quan Clark Kent parla amb l’esperit del seu pare, aquest li explica una anècdota amb els seus veïns, els Lang. Família que també apareix en els còmics i a la sèrie Smallville, la qual també surt mencionada en la pel·lícula més d’un cop a l’igual que ja va passar en l’anterior Superman: Man of Steel. Lana Lang va ser la primera novia de Clark Kent.

Lana_Lang_(Superman)

 • A la pel·lícula Superman: Man of Steel una lluita entre Superman i el General Zod tenia lloc en unes oficines on hi apareixia el logotip de Wayne Enterprises. Aquest detall demostra que ja estava previst enllaçar l’univers de Batman amb el de Superman en una futura pel·lícula.
 • Un magatzem del moll on veiem l’aparició estel·lar del Batmòbil, pertany a l’empresa Nicholson Trading Co, un homenatge clar al Joker de Jack Nicholson, tot i que l’empresa és real i està situada a Texas (EUA).
 • Quan Batman entra a l’edifici en ruïnes als pilars hi ha diversos grafits en referència al Joker i Enigma.

every-easter-egg-and-dc-reference-you-missed-in-batman-v-superman-dawn-of-justice-904839

 • En els còmics el delinqüent Kirk Langstrom utilitza un sèrum per a transformar-se en una ratapinyada gegant, i s’acaba convertint en un membre de la Societat Secreta de Supermalvats. En una de les seqüències en les que Bruce Wayne somia que visita la tomba dels seus pares apareix.

every-easter-egg-and-dc-reference-you-missed-in-batman-v-superman-dawn-of-justice-904852

 • Lex Luthor llueix el seu look clàssic dels còmics i de la sèrie Smallville al final de la pel·lícula, quan els guàrdies li afaiten el cap.
 • El personatge d’Emmett Vale, interpretat per Ralph Lister, en els còmics és el descobridor de la kryptonita, i el creador del malvat Metallo. En la pel·lícula apareix breument a la riba de l’Índia quan té lloc el descobriment.

_1458180547

 • Perry White recrimina en una conversa a Clark Kent “que no és 1938“. En aquest any Superman fa la seva primera aparició en un còmic, Action Comics número 1.

Action_Comics_1

 • En l’escena del museu quan Bruce Wayne interroga a la princesa Diana per a reclamar-li el giny que li ha robat, li diu: “Conec dones del teu tipus”, una referència clara a Catwoman.
 • En la celebració de Lex Luthor té lloc una conversa entre Clark Kent i Bruce Wayne, aquest últim explica que a Gotham no agraden els homes disfressats de pallasso, fent clara referència al Joker i a que sap qui realment és Clark Kent.
 • A l’igual que anteriorment va passar a Man of Steel apareix la capitana Carrie Farris (als còmics Carol Ferris), la novia de Green Lantern.

5uj4yhet

 • Lex Luthor a la pel·lícula té un home de confiança anomenat Anatoli Knyazev (interpretat per Callan Mulvey), el nom real d’aquest delinqüent és KGBestia, i el podríem veure en futures pel·lícules amb un altre look més similar al dels còmics.

callan03.jpg

 • L’escena de Batman v Superman en la que Bruce Wayne contempla el vestit de Robin està calcada a una escena de la sèrie de dibuixos animats Batman: The Animated Series, una de les fonts d’inspiració del nou univers DC. Cal recordar que Harley Quinn és un personatge que va néixer en aquesta sèrie animada i que apareixerà a Suicide Squad.

bvs_robin_by_jtsentertainment-d91fpfz.png

 • Mercy Graves, l’assistenta de Lex Luthor interpretada per l’actiu asiàtica Tao Okamoto, és un personatge que es va crear a la sèrie de dibuixos animats Superman: The Animated Series l’any 1996.

Tao-Okamoto-Mercy-Graves-Banner

 • El robot de l’interior de la nau de Krypton a Batman v Superman parlen de Zod de la ciutat de Kandor, més coneguda pels aficionats dels comics com la Ciutat de l’Ampolla de Kandor. És la capital més important de Krypton, però va acabar sent encongida i robada pel malvat Brainiac Superman (un malvat cyborg clau en els còmics de DC).

4693917-5796436994-Brave

 • Els gadgets, el batmòbil i les estratègies d’atac de Batman a Batman v Superman són un clar homenatge a la premiada saga de videojocs del Cavaller Obscur de Rocksteady Studios.
 • Alfred avisa a Bruce Wayne que si segueix sense reposar el celler la futura generació de Waynes “no tindrà ampolles per a escollir, si és que hi ha nova generació”. Aquesta frase de moment descarta que existeixi Damian Wayne, el fill de Bruce Wayne i Talia al Ghul, en el nou univers cinematogràfic de DC.
 • Podeu visitar a Google Maps la Batcova i la nova Mansió Wayne mitjançant el següent link.