Entra en funcionament una planta solar xinesa en forma de panda gegant

La companyia Panda Green Energy Group (anteriorment coneguda com United Photovoltaics Group) ha engegat la primera fase de seva nova flamant planta solar en forma de panda gegant a Datong, província de Shanxi, al nord-est de la Xina. Aquesta primera planta en forma de panda es va crear amb el suport del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD).

La planta, que va començar la seva construcció al novembre de 2016, es va connectar amb èxit a la xarxa i actualment genera la meitat de la potència que proporcionarà quan es completi la segona fase. Aquest primer panda gegant subministra actualment 50 MW d’energia neta als pobles del voltant i quan el seu funcionament sigui del 100% subministrarà 3,2 mil milions de kWh d’electricitat verda durant 25 anys, equivalent a estalviar 1.056 milions de tones de carbó o reduir 2,74 milions de tones d’emissions de diòxid de carboni.

La instal·lació també inclou un centre d’activitats juvenils per ensenyar als escolars els beneficis de l’energia solar. La companyia planeja instal·lar més plantes de panda en els propers cinc anys com a part del seu programa Panda 100 i no només a la Xina.