La llista de videojocs de cotxes que permeten conduir per Barcelona

 

El videojoc de cotxes GRID de la companyia Codemasters, ens ofereix la possibilitat de conduir pels carrers de Barcelona, en HD i 4K, utilitzant cotxes icònics i moderns, com el Porsche 911 RSR, el Ferrari 488 GTE, el Ford GT40 o el Pontiac Firebird modificat. Un verdader privilegi per a tot gamer que sàpiga apreciar la bellesa de la ciutat de Barcelona, una ciutat que va fer el seu debut en els videojocs l’any 1987 en un joc de plataformes per a ZX Spectrum titulat Screwie.

 

 

Entre les seves 12 increïbles localitzacions virtuals disponibles a GRID, Barcelona és representada amb una reproducció força aproximada de les àrees de la Sagrada Família, Plaça Espanya, el Port, Via Laietana i Arc de Triomf entre d’altres.

 

 

Però GRID no és el primer videojoc de cotxes que permet conduir pels carrers de la Ciutat Comtal, sinó que el pioner fou l’arcade per a recreatives OutRunners, publicat el 1993. En aquest videojoc de SEGA, apareixia la Sagrada Família, i … Toreros. Comproveu-ho vosaltres mateixos en el minut 13:05 del següent vídeo.

 

 

Posteriorment la consola de 16 bits Mega Drive rebria un port d’OutRunners, en el que seguiria apareixent la Sagrada Família, això sí en una altra qualitat de representació adaptada als gràfics “limitats” de la consola de SEGA respecte a la potència d’una recreativa d’aquella època.

 

 

Obviant la resta de jocs de Fórmula 1 que foren publicats en el període posterior, on podíem competir al Circuit de Montmeló, la ciutat de Barcelona tornar a ser representada en un videojoc gràcies a Toyland Racing el 1999. Minut 2:06 del següent vídeo, on podem veure l’estàtua de Cristòfor Colom.

 

 

Hem d’esperar fins a l’any 2003 per a poder trobar la capital catalana representada d’una forma molt més fidedigna, amb Project Gotham Racing 2 de Microsoft, un espectacular joc de conducció on podíem córrer per zones emblemàtiques de la ciutat, com la plaça de Sant Jaume, les Rambles, el Barri Gòtic o el Passeig de Cristòfor Colom.

 

 

Dos anys després al Forza Motorsport (2005) de XBOX 360 apareix per primer cop un traçat de les carreteres adjacents a les muntanyes de Montserrat, un circuit que seguiria apareixent com habitual en posteriors versions de la saga.

 

 

Blur per a les plataformes PS3 i Xbox360, agafaria el relleu de Barcelona en els videojocs de cotxes, en especial de la seva zona urbana oferint-nos fases que transcorren pel Passeig de Gràcia i El Carmel, on fins i tot els seus creadors es van prendre la llicència de representar l’estadi de Cornellà – El Prat en obres.

 

 

Ja ben entrar el segle 21, Barcelona apareixeria molt més ben representada en videojocs de cotxes com Grid 2 (2013) i l’hiperrealista Grid: Autosport (2014), amb vistes de Plaça Espanya, Passeig de Cristòfor Colom o la Sagrada Família.

 

 

Tot i no ser un videojoc de cotxes, no podíem tancar aquest article sense nomenar Wheelman (de PC, PS3 i Xbox360); un títol protagonitzat per Vin Diesel en el qual podem conduir vehicles, lluitar o passejar lliurement per Barcelona com si estiguéssim jugant amb el GTA.