Alberobello, la perla turística del sud d’Itàlia

Alberobello és una de les perles turístiques més importants del sud d’Itàlia gràcies als seus trullos (pronunciats com a trulos amb una “l” llarga), edificacions cilíndriques blanques amb sostres cònics de pedra que recorden molt a les cases que apareixen en els contes de fades i follets amb una bellesa gairebé irreal.

La principal activitat turística en aquesta bonica població a part de contemplar la bellesa dels trulls, és caminar pels seus carrerons, visitar els museus de la zona, sense oblidar la compra dels seus souvenirs artesans. Els indrets més pintorescos per visitar són Rione Monti, el Trullo Sovrano construït fa més de 200 anys, l’Església de Sant Antoni i la Piazza del Popolo.

Tot i que qualsevol moment de l’any és ideal per visitar Alberobello, cal tenir en compte que durant els mesos de juliol i agost fa molta calor. Els aeroports més propers són els de Bari i Brindisi, mentre que si opteu pel tren podeu sortir de Lecce o Bari. En cas d’escollir el cotxe com a mitja de transport, haureu d’agafar l’autopista A14 Bologna-Taranto, sortir a Gioia del Col després prendre la carretera estatal SS171 fins Santeramo, després la SS604 fins Alberobello.