La història darrere l’escut de la marca de cotxes Alfa Romeo

 

El fabricant de cotxes italià Alfa Romeo té un dels emblemes més antics de tota la indústria internacional d’automoció. L’escut va ser creat el 1910, pocs mesos després de la fundació de l’Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (ALFA).

En la seva grafia hi podem apreciar la creu de Sant Jordi en referència a Milà on va néixer la marca, i una serp amb una persona a la boca (molts també hi veiem un drac traient foc per la boca), que representa una de les famílies més importants de la història de la ciutat i de tot Itàlia, la família Visconti. Durant les croades, Ottone Visconti, el fundador de la família Visconti i cavaller, va lluitar contra un cavaller sarraí nòmada procedent del desert sirià, que delimitava amb l’Imperi Romà. Un cop Visconti va derrotar al cavaller sarraí, i seguint la tradició, va adoptar els símbols que el cavaller caigut portava plasmat en el seu escut, és a dir, la serp amb una persona a la boca.

Encara que sembla que la persona estigui sent devorada pel rèptil, Alfa Romeo assegura que no, que està sortint de la boca de la serp convertint-se en un nou home pur i renovat. Segons el fabricant, la serp és l’animal del canvi, ja que pot canviar la seva pell i renovar-se a si mateixa.