Scala dei Turchi, senzillament espectacle visual

 

Scala dei Turchi és un bell i extens penya-segat rocós que dóna al mar i es troba a mig camí entre les poblacions de Realmonte i Porte Empedocle, i a menys de 15 km d’Agrigent. Aquesta suggerent localització no és només coneguda per la seva història relacionada amb els atacs dels pirates sarraïns, sinó que és una de les postals més impressionants que ens ofereix la illa de Sicília, i tota Itàlia.

A la Scala dei Turchi ens podem banyar en les seves platges de sorra fina: Rosello, Giallonardo, Le Pergole i Punta Grandeo, refregar-nos amb la pedra blanca fins a cobrir-nos tot el cos, i deixar-nos captivar pel balcó natural on la gent es tomba a prendre al sol.

Als voltants de la Scala dei Turchi (Escala dels Turcs) es troben nombrosos restaurants i hotels on poder pernoctar, sobretot a l’estiu amb infinites festes i concerts a l’aire lliure. En els seus nombrosos restaurants podreu menjar els més deliciosos plats típics de la tradició siciliana, gairebé tots a força de peix. A més al voltant hi han llocs interessants per visitar com el poble de Realmonte, la Torre de Monterosso, les restes d’una bella vila romana, o Agrigent i el meravellós Vall dels Temples.