Clàssic del mes, vol. 2: “Super Mario World”

 

Han passat ja prop de trenta anys des del seu llançament, però pocs títols han aconseguit igualar un dels millors jocs de plataformes de la història.

Nintendo ho tenia tot a punt perquè la seua nova consola, Super Nintendo Entertainment System (o SNES), succeïra l’exitosa NES. Ens trobem a 1990 i Super Mario és ja un personatge mundialment conegut gràcies als jocs que ha protagonitzat amb anterioritat. Així que Super Nintendo va poder comptar des del primer dia amb un nou joc del fontaner, Super Mario World.

No era l’únic títol destacat d’aquell dia en què la SNES va veure la llum. També hi podíem trobar F-Zero, un altre dels més icònics de la consola. Però Super Mario World va arribar a vendre 20 milions de còpies i va ser reconegut com a obra mestra del sistema. Un dels punts àlgids en la història de Nintendo en particular i en la del videojoc en general.

Super Mario World no tenia grans diferències jugables respecte els Super Mario Bros anteriors. Seguia sent un plataformes 2D, en el qual Mario havia de recórrer diferents nivells, plagats d’enemics i obstacles, per tal de derrotar Bowser i salvar la princesa. No obstant, es tractava d’un títol molt més profund i ben farcit de secrets, poders i mons ocults. L’aparició de Yoshi en va ser també una de les novetats més importants.

 

Aquesta major profunditat és una de les principals causes per les quals Super Mario World es troba sempre d’actualitat, ja que cada poc temps s’hi troba un nou secret o algun speedrunner aconsegueix batre el rècord en completar-lo.

Si no disposeu del cartutx original de SNES (ni del de la revisió per a Game Boy Advance), podeu trobar Super Mario World disponible per a WiiU via descàrrega digital. A més a més, es tracta d’un dels jocs preinstal·lats de la SNES Classic Mini.

—————–
David Pedrós