Clàssic del mes, vol. 13: “Donkey Kong Country”

 

Poques aliances han suposat tants grans títols com la que mantenien Nintendo i Rare durant els anys noranta. Amb Donkey Kong Country, la companyia anglesa va aconseguir traslladar el llegat del personatge des dels salons recreatius cap a una consola domèstica, Super Nintendo.

La primera aparició de Donkey Kong marcà el camí per al futur dels videojocs en més d’un sentit. En l’àmbit empresarial, significà una espenta econòmica necessària per a Nintendo, que es convertiria a partir d’aquell llunyà 1981 en potència mundial en el sector. Però les aportacions més rellevants en serien el propi Kong i Super Mario, dos personatges que naixien en aquest títol i que han tingut un paper clau en la indústria.

 

 

Donkey Kong Country fou publicat el novembre de l’any 1994 per a Super Nintendo i, vint-i-cinc anys més tard, és encara reconegut com un dels millors títols de la consola. Reformulat com un plataformes en dues dimensions amb scroll lateral, el joc trencava amb molts dels elements presents a l’arcade i convertia Donkey Kong en protagonista, acompanyat pel seu nebot Diddy Kong.

A nivell jugable presentava la varietat d’escenaris habitual en el gènere, a més de tota classe d’enemics i una gran quantitat d’obstacles. És en el seu revolucionari aspecte tècnic on més va excel·lir en la seua època, amb uns gràfics cridaners i detallats com no s’havia vist anteriorment al sistema de 16 bits de Nintendo.

En cas que vulgueu reviure el primer Donkey Kong Country teniu, a més del cartutx de SNES, els de Game Boy Color i Game Boy Advance, que en van rebre una adaptació (en els anys 2000 i 2003, respectivament). Finalment, el podeu trobar també entre els jocs preinstal·lats de SNES Classic Mini.

 

 

——————
David Pedrós