Little Monsters (Abe Forsythe, 2019), és la petita gran sorpresa de terror de l’any

 

Coproducció anglesa, australiana i nord-americana només estrenada al Festival de Sitges i recentment al Festival Fantàstik de Granollers. I com ja va sent recurrent en aquest país, sense data d’estrena perquè la puguin gaudir tots els públics.

Little Monsters (Abe Forsythe, 2019) és un film que d’inici s’encara amb poques expectatives: puntuacions normals de públic i crítica, enèsima aportació al món dels zombis, poca publicitat… (tot i estrenar-se a un bon grapat de països).  Però d’entrada també té la presència de Lupita Nyong’o, almenys una raó de pes per donar-li una oportunitat. I quan li dónes, resulta que l’experiència no podria ser més gratificant.

 

 

És un film que s’ha de visualitzar sense saber-ne gaire cosa (o potser tots haurien de ser així?). Direm que és de zombis i poca cosa més. Eviteu tràilers i ressenyes passades de voltes. Per això ja teniu el film, que a vegades navega per la hilaritat més absoluta amb un ritme trepidant i un humor natural, comptant que es diuen bestieses una darrera l’altra. I tot gràcies a uns actors, grans i petits, que eleven el nivell del metratge (espectacular Nyong’o de presència captivadora).

Little Monsters és una comèdia de terror sense embuts ni pèls a la llengua. Espereu-vos moltes paraulotes i riallades contínues, escenes memorables i molta incorrecció política (algú tranquil·lament es podria sentir ofès). Això si, amb alguna lliçó moral apresa. Però això no desmereix que el resultat final sigui un dels films de terror més divertits des de Shaun of the dead (2004) o Zombieland (2009), amb petits detalls que el converteixen en un excel·lent exercici del gènere. Vigileu, perquè podríeu acabar plorant de riure.

 

 

Un film que es gaudeix al màxim en pantalla gran i la foscor d’una sala de cinema. Tant de bo alguna distribuïdora en faci un pensament.

Valoració ★★★★

—————–
Carles Vilar