“He-Man i els Màsters de l’Univers” altre cop de moda

La mítica sèrie He-Man i els Màsters de l'Univers, creada l’any 1983 per Mattel està altre cop de moda, fins al punt que el proper 2017 serà portada per Sony i el director Jeff Wadlow altre cop a la gran pantalla, i actualment és un dels productes estrella del mercat retro de segona mà a nivell mundial.

La seva història ens transportava al llunyà planeta d'Eternia, on vivia el príncep Adam, fill del rei Randor i de la reina Marlena, aquesta última originària de la Terra, fet que convertia a Adam en mig humà. Aquest planeta vivia sota l'amenaça del consell del mal, una força comandada pel malvat Skeletor, que volia fer-se amb el control del planeta i sotmetre a tots els seus habitants. Adam acabaria vivint una doble vida per protegir als que estimava, convertint-se en He-Man, el protector d'Eternia.

he-man-pelicula

L'origen d'aquesta saga va néixer amb la creació de la col·lecció de figures que va dissenyar l'empresa Mattel, considerada com una de les millors col·leccions de la història per la seva varietat i qualitat en els materials usats. La primera sèrie de televisió basada en aquests ninos va comptar amb 130 episodis dividits en 4 temporades, i es van editar també diversos còmics (que encara a dia d'avui s'editen als EUA de mans de DC Comics), ambdós productes juntament amb les figures es poden aconseguir de segona mà, i en casos molt puntuals nous de trinca a preus força elevats, i és que els experts auguren que triplicarà el seu valor en els propers 10 anys. L’any 1990 Mattel va voler donar un nou gir al personatge creant una nova sèrie, sense gaire èxit, anomenada Les noves aventures d'He-Man, en què l'heroi havia de defensar el planeta Primus. I el 2002 es va fer un últim intent per revalorar el personatge amb una nova versió de la sèrie, amb un look més modern que va passar bastant desapercebuda.

he-man2

Existeixen dues pel·lícules sobre els personatges d'Eternia, una versió animada, de 1985, que es diu El misteri de l'espasa i té tant a He-Man com a She-Ra de protagonistes, i una versió amb actors reals que es va projectar als cinemes l’any 1987, en la qual el paper d'He-Man va estar encarnat per Dolph Lundgren. També es van crear videojocs de la saga per a les consoles Playstation 2 i Game Boy Advance entre d'altres.

MASTERS-UNIVERS