El futur de l’univers cinematogràfic DC Comics de la Justice League

 

[Actualitzat a 1/03/2020] Quins serien els plans que tindrien les companyies Warner Bros i DC Comics,  envers el futur de l’univers cinematogràfic de la Justice League? Què passarà amb els seus personatges principals després de la irrupció del film independent (de moment) del Joker i la propera trilogia The Batman amb Robert Pattinson com a Bruce Wayne? Seguirem gaudint de noves pel·lícules basades en l’univers que va obrir Zack Snyder amb The Man of Steel? Anem per parts.

 

El Superman de Henry Cavill

Segons la revista Variety, ambdues companyies no tenen les idees clares sobre què fer amb Superman, un personatge que ja ha estat reiniciat dues vegades en els últims tretze anys, un cop amb Brandon Routh (Superman Returns) i més tard amb Henry Cavill (Man of Steel). Superman també ha aparegut amb freqüència a la televisió amb diferents actors interpretant-lo, quelcom que no passa desapercebut, i que porta a Warner i DC a pensar que el mercat podria estar saturat de multitud de versions de Clark Kent. Això donaria una segona oportunitat clara i ferma a Henry Cavill, que fa molt poc va reivindicar-se a les xarxes socials en les seves ganes de no abandonar el seu Superman…

Però les paraules de Cavill de ben segur que eren una resposta directa a una possible traïció de Warner, i és que ha transcorregut a la premsa fa poc que la companyia es va reunir amb Michael B. Jordan (protagonista de Creed) a principis d’aquest any per a donar vida a una visió molt diferent del personatge, un Superman de color. No obstant això, Jordan assegura no estar llest per a comprometre’s a assumir un rol d’aquest calibre, i per por al rebuig que podria generar entre la comunitat fan un canvi tan radical respecte a la història original.

Els experts creuen que és poc probable que una nova pel·lícula de Superman arribi a les pantalles abans de 2023, atès que no hi ha guió ni director adjunt. Així doncs el futur de Henry Cavill com a Superman és viable? Sí, de moment res indica el contrari, tot i els seus flirtejos amb Marvel.

 

El Flash d’Ezra Miller

Warner i DC tenen fe en el futur del Flash d’Ezra Miller, tot i la rumorologia prèvia que ja l’havia descartat totalment,  i estan avançant en el desenvolupament de la seva pel·lícula en solitari. DC Comics ha escollit al director d’It, Andy Muschietti, per a supervisar la pel·lícula i ha reclutat a Christina Hodson (Bumblebee) per escriure el guió. Tot i això la producció de The Flash no podrà començar fins que Miller acabi el treball en la pròxima pel·lícula d’Animals fantàstics, el que significa que és poc probable que no s’iniciï fins al pròxim 2021.

 

El Batman de Ben Affleck

Tot i els constants atacs mediàtics als quals ha estat sotmès a l’actor, amb quantitats industrials de notícies fake, i mil i una històries per a crear inestabilitat en la unió Affleck – DC Comics, la confirmació del seu abandó no ha arribat fins fa poc en aquestes declaracions. Per a molts fans Ben Affleck ha estat el millor Batman de la història.

 

La Wonder Woman de Gal Gadot

L’amazona obtindrà tercera pel·lícula els pròxims anys, i el seu personatge està més que consolidat. L’estiu de 2020 la podrem tornar a veure als cinemes.

 

 

El Cyborg de Ray Fisher

Possiblement és el personatge més perjudicat del desastre de taquilla de Justice League i del nyap de Joss Whedon. Ara mateix no només està clar que no tindrà pel·lícula en solitari, sinó que fins i tot sembla que no apareixerà en cap més pel·lícula d’aquest univers.

 

L’Aquaman de Jason Momoa

Tot i el desastre calamitós de la seva pel·lícula en solitari que ens va recordar la pitjor etapa del cinema de superherois DC Comics, tindrà nova pel·lícula. Aquesta es començarà a filmar l’any 2021 per a ser estrenada l’any 2022.

 

Arriba el nou component, Green Lantern

El film Green Lantern Corps segueix sent una prioritat malgrat el desastre comercial del 2011 amb Ryan Reynolds. El projecte podria ser ofert a JJ Abrams i Bad Robot.

 

Què passa amb Shazam i la resta de personatges?

No només està confirmada una segona pel·lícula del Shazam de Zachary Levi, sinó també un spin-off de la mateixa amb Dwayne Johnson com a Black Adam. El Joker de Jared Leto sembla que mai més tornarà, com així indiquen les greus acusacions entre Warner i Jared Leto, però en canvi tindrem a la seva companya Harley Quinn retornant, després de la decebedora Birds of Prey, a la segona entrega de Suicide Squad dirigida per James Gunn.