Mascles de l’Univers Vol.6: “Guiri Fighter” Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg, més conegut com a Jean-Claude Van DammeGuiri Fighter”, va néixer el 18 d’octubre de 1960. Des que va deixar el seu aspecte de fetus innocent l’hem pogut veure ensenyant els seus músculs i mala llet al gran públic fent d’actor, director, productor de cinema i expert en arts marcials belgues, que deu ser el mateix que estar especialitzat en truites a la francesa o “ensaladilles russes”. Als 10 anys va començar a perfeccionar la violència que de petit el va portar a ser l’amo de les guarderies apuntant-se a cursos d’arts marcials, acumulant premis quan els primers pèls púbics van fer acte de presència.

Jean-Claude Van Damme as Col. Guile in Street Fighter.

L’any 1982 va decidir emigrar als EUA per aconseguir algun dia que les seves hòsties fossin televisades o gravades per a ser vistes a la gran pantalla. Sis anys després de la seva arribada va interpretar el paper que el va llançar a la fama abans de que ell llences el paper a terra amb una clau mortal. Va ser el de Frank Dux a Contacte Sagnant, una pel·lícula molt famosa, molt. Posteriorment van arribar entre d’altres èxits històrics pel·lícules tant brillants com Timecop (1994), Kickboxer (1989), Lionheart (1990), Doble Impacte (1991), Soldat Universal (1992), Hard Target (1993), Guanyar o Morir (1993), Mort Sobtada (1995), Street Fighter (1994), Màxim Risc (1996) i Els intocables (2012).

van-damme-street-fighter-guile-bison

En l’aspecte personal cal destacar que s’ha casat en 5 ocasions, parla flamenc i francès com a llengües natives, espanyol, alemany i anglès a la perfecció, i a més entén l'italià, tot sigui per fer nous amics. Es declara fanàtic de la música clàssica i de Beethoven, defensor dels animals, i les males llengües asseguren que va perseguir a Steven Seagal per calentar-lo després que aquest refuses un combat en una festa organitzada per Stallone.