La NASA mostra inexplicables imatges d’un bloc de gel gegant perfectament tallat a l’Antàrtic

 

Una fotografia de la NASA, realitzada durant l’Operació IceBridge a l’Antàrtic, en la que s’aprecia un tros de gel gegant perfectament rectangular ha creat gran controvèrsia entre la comunitat científica.

Després que la foto s’hagi fet viral i les teories entre els usuaris de la xarxa s’hagin propagat de forma exponencial,  Kelly Brunt, una de les científiques de la NASA i de la Universitat de Maryland, ha explicat a la revista Live Science que aquest curiós tros de gel es va formar per un procés que és bastant comú en les vores dels icebergs. ” Tenim dos tipus d’iceberg: el que tots imaginem en el nostre cap, com el que va enfonsar el Titanic, i després els que s’anomenen icebergs tabulars “, ha assenyalat Brunt.

Aquests iceberg tabulars són amples, plans i llargs, i es separen de les vores de les plataformes de gel, connectades a la terra, surant sobre l’aigua com una plataforma independent, però evidentment no disposen d’aquestes proporcions tant harmòniques, i encara menys son tallats de forma tant perfecte per la naturalesa. La procedència d’aquesta plataforma de gel es relaciona amb l’extensió flotant de glaceres Larsen C a la Península Antàrtica, d’on es va desprendre al juliol de 2017 el major iceberg del món anomenat A68 que mesura 5.800 km quadrats.