La NASA descobreix el “cosí” de la Terra

Els astrònoms de la NASA afirmen que Kepler-186F és el planeta més semblant a la Terra trobat fins a dia d’avui. Es troba situat a 500 anys llum de nosaltres, a la constel·lació Cigne, llar també de quatre planetes que orbiten l’estrella de la meitat de la mida del nostre sol. Kepler-186F orbita a la seva estrella un cop cada 130 dies i rep d’aquesta un terç de l’energia que la Terra rep del Sol. Orbita al voltant d’una estrella similar al nostre sol, a la zona habitable, com s’anomena a l’àrea al voltant d’una estrella on l’existència d’aigua líquida és possible per no fer ni massa fred ni calor.

La idea de trobar vida extraterrestre en aquest planeta no és descartable al reunir condicions excel·lents per a la vida d’éssers vius

Si que és cert que s’han trobat altres planetes a la zona habitable, però tots ells són almenys un 40 per cent més grans que la Terra. Thomas Barclay, científic investigador de l’Institut de Recerca Ambiental de l’Àrea de la Badia a Ames, va explicar que el fet que Kepler-186F estigui a la zona habitable no vol dir que se sàpiga que el planeta és habitable. Kepler-186F pot ser considerada com una cosina de la Terra, enlloc d’una bessona. Té moltes propietats que s’assemblen a la Terra“, ha expressat.

Kepler-186f