Tot el que cal saber abans d’anar a veure el debut cinematogràfic de la Capitana Marvel

 

Aquest proper 8 de març arriba a les sales de cinema del nostre país una nova història cinematogràfica de l’Univers Marvel, en aquesta ocasió els Skrulls seran els vilans en el que suposarà la primera pel·lícula de la Capitana Marvel. Tret que estiguis familiaritzat amb l’Univers Marvel dels còmics, és possible que no tinguis ni idea de quins personatges estem parlant.

Carol Susan Jane Danvers (Capitana Marvel) interpretada a la pel·lícula per Brie Larson, és una superheroïna fictícia que apareix en còmics nord-americans publicats per Marvel Comics. Va ser creada per l’escriptor Roy Thomas i l’artista Gene Colan, Danvers va aparèixer per primera vegada com a oficial de la Força Aèria dels Estats Units i col·lega del superheroi Kree, Mar-Vell a Marvel Super-Heroes número 13 (març de 1968). Danvers més tard es va convertir en la primera encarnació de Ms. Marvel a Ms. Marvel número 1 (gener de 1977) després que el seu ADN es fusionés amb el de Mar-Vell durant una explosió, atorgant-li poders sobrehumans. Ms. Marvel va aparèixer en una sèrie homònima en la dècada de 1970 abans de ser associada amb els equips de superherois dels Venjadors i els X-Men. El personatge també ha estat conegut com Binària, Warbird, i Capitana Marvel en diversos punts de la seva història. Ha estat etiquetada com “la heroi femenina més gran de Marvel“, 1 i possiblement “la Venjadora més poderosa de Marvel“.  Danvers ha aparegut en altres productes amb llicència de Marvel, com videojocs, sèries de televisió animades i productes com targetes d’intercanvi.

Pel que fa als Skrulls són una de les espècies aliens de Marvel, i el seu imperi és dels més influents dins l’Univers Marvel. La seva primera aparició data de 1962, durant el còmic dels 4 Fantàstics número 2. Els 4 Fantàstics foren els primer en enfrontar-se contra aquesta nova espècie d’invasora, capaç d’adaptar la seva forma a la de qualsevol ser viu, podent infiltrar-se a plaer entre la població humana. Amb el pas del temps, el xoc dels Skrull amb la resta de l’Univers Marvel seria cada vegada més freqüent. Curiosament, el seu paper evolucionaria cap a rols totalment diferents, com per exemple els Superskrull o Hulkling (membre dels Joves Venjadors) i es convertiran en defensors del bon cosmos, superant la caracterització inicial de vilans.

 

 

La seva societat s’articula com una monarquia absoluta, en forma d’imperi. No obstant això, molt abans d’esdevenir una societat militaritzada, els Skrulls van ser una de les grans potències comercials de l’Univers Marvel. El seu poder de canviar de forma s’utilitzava de forma diplomàtica. Així, els contactes amb noves espècies fossin menys bruscos, en assumir les característiques d’aquestes últimes. Desgraciadament, la seva expansió política va entrar en conflicte amb el florent imperi Kree.