Saló del Còmic de Barcelona 2019

 

La 37a edició del Saló del Còmic Barcelona, ara reanomenat Comic Barcelona, va tancar portes el passat diumenge 7 d’abril amb una afluència de 112.000 visitants, tot i reduir el seu format en concepte, espai i durada. Com cada any els visitants van poder gaudir d’exposicions, botigues, tallers, cosplay, concerts, càtering i zones de videojocs, amb total protagonisme de la companyia nipona Nintendo. Alguns dels grans artistes convidats d’aquesta edició van ser Daniel Clowes, Milo Manara, Typex, Lee Bermejo, Miguelanxo Prado i Olivier Schrauwen.

L’exposició dedicada al gran Stan Lee, cocreador dels principals superherois de Marvel Comics que va traspassar el passat novembre de 2018, va ser un dels elements més destacats de l’edició del Saló del Còmic de Barcelona d’aquest any, fent un repàs a la seva vida i trajectòria creativa no només en el món dels còmics sinó també en la televisió i cinema. El nombre de botigues respecte a altres edicions es va veure força incrementat, tot i no arribar al nombre de comerciants dels bons temps del Saló del Còmic, un fet que va agradar i força als assistents. Els food trucks van tenir un paper força rellevant ocupant tot un pavelló i la Plaça Univers.

Meritxell Puig, directora del festival, ha destacat que “el públic ha omplert cada dia els nous espais” i “l’increment d’expositors, cosa que s’ha traduït en la presència de més editorials, més llibreries, més fanzines i més autors exposant i venent la seva obra”. La directora del saló no va voler avançar res sobre la pròxima edició de 2020, però va explicar que ja s’està treballant el 25è aniversari del Saló del Manga, que tindrà lloc del 31 d’octubre al 3 de novembre.