Casa Museo Salto de Tequendama, turisme de terror colombià

La Casa Museo Salto de Tequendama, inaugurada com a hotel el 1924 i clausurat el 1990, està localitzada a prop de les espectaculars cataractes de Tequendama, sobre el riu Bogotà, a Colòmbia. Tot i que els natius asseguren que l’edifici encara està embruixat, segueix sent un indret visitat pels curiosos i amants del misteri, i més ara que ha estat reobert al públic com a museu. Antigament el recinte es coneixia com a Hotel del Salto, i actualment ofereix exposicions artístiques i activitats culturals. El juliol de 1950 es va planificar reconstruir l’edifici per convertir-lo en un nou hotel, però la construcció mai es va iniciar. Gabriel Largacha havia de ser el dissenyador i Domenico Parma el constructor.

Des dels anys 90, i durant més de dues dècades, l’hotel va ser abandonat a causa de la contaminació del riu. La Casa Museo Salto de Tequendama durant els anys vint quan era hotel solia allotjar als més representatius personatges de l’elit de la capital, funcionant a més d’hotel com a terminal de ferrocarril i restaurant. La seva idíl·lica localització el situa al capdamunt d’una cascada natural amb una alçada de 157 metres sobre un abisme rocós, el qual s’ha convertit en el lloc al qual molts han arribat per acabar amb les seves vides, situació que dóna lloc a centenars d’històries de fantasmes i ànimes en pena que solen rondar l’hotel.

La Casa Museo Salto de Tequendama s’ha convertit en un punt de referència del turisme de terror colombià

L’Instituto de Ciencias Naturales de la Universidad Nacional de Colombia i la Fundación Granja Ecològica el Porvenir es van encarregar en conjunt de renovar l’hotel i convertir-lo en un museu. La mansió va reobrir les seves portes al públic el 23 d’agost de 2012 amb l’exhibició “Cavernes, ecosistemes del món subterrani .