La fallida “Justice League” de Christopher Nolan

Christopher Nolan per a molts és considerat el primer director en reinventar el gènere de superherois a la gran pantalla, i a dia d’avui la seva trilogia de Batman segueix sent per la crítica la millor adaptació del personatge a la gran pantalla. Warner Bros ara fa 4 anys li va proposar formalment ser el productor, padrí i fins i tot director de la pel·lícula Justice League, ple control i confiança per desenvolupar el nou univers DC a la gran pantalla. Nolan no va acceptar aquesta primera proposta de la companyia, però sí que va acceptar ser el productor de Superman: Man of Steel, amb la qual va aconseguir fantàstics resultats. Aquest èxit sumat al gran desengany amb el primer guió de Justice League que va presentar Will Beall (Gangster Squad), van ser els detonants per a que Warner Bros s’aboqués totalment en la implicació de Christopher Nolan en futures pel·lícules de DC. Si els plans de Warner Bros haguessin prosperat, el retorn de Christian Bale interpretant Batman era un fet consumat, ja que aquest sempre va deixar clar que el seu futur com a Bruce Wayne anava lligat 100% al del director (no oblidem que Zack Snyder també volia el retorn de Bale). Però això no era tot, ja que després de l’estrena de El Cavaller Fosc: La Llegenda Reneix, Christopher Nolan va assegurar que Anne Hathaway tornaria en un futur proper interpretant a Catwoman / Selina Kyle en un spin-off de la pel·lícula.

Christian Bale era la primera opció per a seguir interpretant Batman no només per a Christopher Nolan, sinó també per a Zack Snyder

justice-league-nolan

Tot i que no va transcendir gaire informació dels plans de Nolan al capdavant de la nova pel·lícula de la Lliga de la Justícia, sí que es va filtrar que la seva proposta inicial era que l’home d’acer visités a Bruce Wayne (Christian Bale) per a convèncer-lo que deixés el seu retir voluntarim i s’acabés sumant a ell en el que seria el germen de la futura Justice League. Finalment les negociacions no van arribar a bon port, i Christopher Nolan també va declinar la segona proposta desesperada de Warner Bros. Sembla ser que encara a dia d’avui aquesta decisió segueix coent a Warner Bros amb les recents declaracions del seu CEO, Jeff Bewkes, en les que assegura que Batman v Superman sí és la primera pedra del nou univers cinematogràfic de DC, i no Man of Steel, en la que Nolan va participar com a productor.

L’amor de Christopher Nolan pels personatges de DC segueix ben viu, i es que en declaracions recents, Snyder comenta que va mantenir una conversa filosòfica amb ell sobre el desenllaç de Batman v Superman abans de decidir el final de la pel·lícula. Curiosament el final escollit no va ser el que Nolan volia.