Sony confirma el seu retorn al mercat del vinil 30 anys després

Després d’haver cancel·lat la producció de vinils l’any 1989, la companyia japonesa Sony tornarà al mercat del vinil 30 anys després.  I es que Sony Music Entertainment, la branca musical del conglomerat amb seu a Tòquio, ha anunciat que tornarà a fabricar discs de vinil a causa de l’augment de la demanda global d’aquest format musical analògic.

Les vendes de vinils a Japó durant el 2016 van ser vuit vegades superior a les del 2010

Recordem que l’empresa nipona va interrompre la fabricació domèstica d’aquests discs a causa de la creixent quota del mercat musical acaparada pels CD, l’altre format físic digital que la pròpia Sony va desenvolupar i va començar a distribuir el ja llunyà 1982. Ara, la companyia aspira així a readaptar-se al renaixement que viu el vinil gràcies a les vendes d’àlbums de segona mà i al nombre creixent de nous llançaments en el vell suport analògic.

A més, la companyia ha inaugurat un nou estudi de gravació al centre de Tòquio concebut especialment per a produir els màsters dels quals es faran les còpies en vinil i aprofitar millor la qualitat d’aquest format.
La mateixa tendència s’observa en altres països com el Regne Unit, on les vendes de vinil de l’any passat van superar les de la música en format digital, o als Estats Units, on van vendre 17,2 milions de discs el 2016.