“The Young Pope”, l’obra mestra televisiva més gran dels últims anys?

Sabem perfectament que titllar-la d”‘obra mestra televisiva més gran dels últims anys” és posar el llistó molt alt, tenint en compte la competència ferotge que actualment hi ha en cartellera. Però creieu-nos quan diem que The Young Pope del director, coguionista i showrunner Paolo Sorrentino ho és, ja sigui per la selecció musical, pel treball de fotografia, pels espectaculars plans, pel guió, pel seu poder de provocació, per la seva màgia o pel rerefons que s’amaga darrere de cada segon de metratge.

The Young Pope, creada el passat 2016 per la unió de les companyies Sky, HBO, Canal Plus i Mediapro narra en els 10 episodis de la primera temporada la història de Pius XIII (interpretat pel britànic Jude Law), un Papa fictici ultraconservador, egocèntric, homòfob, proper a l’obscurantisme i sense ni un sol pèl a la llengua. El jove pontífex intenta encaixar en el seu nou càrrec tot i les conspiracions que l’assetgen, gràcies a l’ajuda de la Germana Maria (interpretada per la nord-americana Diane Keaton).

Pura simbologia de constant missatge subliminar i de dubtosa finalitat anti religiosa i espiritual, i és que el millor és que cadascú arribi a la seva pròpia conclusió un hagi pogut degustar aquesta barroca i bella faula vaticana. Altres papers secundaris destacats son interpretats per l’italià Silvio Orlando (el maquiavèl·lic Cardenal Voiello, fanàtic del Nàpols), l’espanyol Javier Cámara (el Cardenal Gutiérrez), els nord-americans Scott Shepherd (el Cardenal Dussolier) i James Cromwell (el Cardenal Spencer) i les franceses Cécile de France (la directora de màrqueting del Vaticà) i Ludivine Sagnier, entre moltes altres figures.

“El Papa Pius XIII és addicte al tabac i presumeix de ser més guapo que una estrella de Hollywood

La primera temporada de The Young Pope va ser rodada a Roma, Venècia i als estudis de Cinecittà a Itàlia. Tot i la polèmica generada a mitja Europa per ser considerada una heretgia, la segona temporada ja ha començat la seva producció aquest 2017 amb Paolo Sorrentino al capdavant.