Tunguska, el fenomen OVNI més important de Rússia

El 30 de juny de 1908 una potent explosió equivalent a 500 bombes atòmiques com la d'Hiroshima, va arrasar 2.200 quilòmetres quadrats de boscos propers al riu Podkamennaya de Tunguska a Sibèria, mobilitzant espectacularment les autoritats i exercit rus, evitant tot tipus de filtracions a la premsa i controlant les declaracions dels testimonis de l'esdeveniment.

La versió oficial va ser justificada com l’explosió d’un asteroide, tot i que més de mil especialistes de l'Observatori d'Irkutsk van presenciar la caiguda del cos celeste sobre la taiga siberiana i les sorprenents maniobres que va realitzar modificant la seva trajectòria en diverses ocasions, com si d’un vehicle es tractés.

tunguska

Diversos anys després el prestigiós científic siberià Yuri Lavbin va organitzar una expedició al lloc de l'accident, emportant-se una desconcertant sorpresa quan va descobrir unes estranyes plaques de quars en el lloc de l’impacte. Aquestes pedres de quars no terrestres presentaven a banda i banda estranys dibuixos, impossibles de realitzar amb la tecnologia actual. La teoria de Labvin, era que l’explosió va ser originada per l’impacte d’una nau extraterrestre sobre un meteorit per salvar la Terra d’una greu catàstrofe.  Com a proba de la seva teoria va mostrar 10 cristalls de quars trobats en el lloc de l’impacte, en els quals s’hi podien apreciar marques d'un impacte anterior a la seva destrucció i mostràven unes cavitats que encaixàven i feien que els cristalls es poguèssin connectar entre ells formant una espècie de cadena.