Gollum serà jutjat per un tribunal de Turquia

Aquesta rocambolesca història que us explicarem a continuació va començar quan un metge turc va publicar a la xarxa social Twitter un muntatge fotogràfic comparant el popular personatge de El Senyor dels AnellsGollum, amb l’actual president turc, Recep Tayyip Erdoğan. A part d’haver estat acomiadat fulminantment de la seva feina, ara enfronta una pena de presó de fins a quatre anys!

Condemnat per compartir una mofa que compara Erdoğan i Gollum

erdogan-gollum
L’advocat del metge ha al·legat com a defensa que les imatges utilitzades per l’acusat són de Smeagol, i no de Gollum (ambdós personalitats del mateix personatge de ficció), i que, per tant, no han de ser considerades com a insult, ja que
Smeagol no és un personatge malvat. Així doncs durant les properes setmanes el tribunal turc haurà d’estudiar si les imatges són de Gollum o de Smeagol abans de decidir el destí del metge, una situació extremadament surrealista. Peter Jackson, director de la trilogia d’El Senyor dels Anells i El Hobbit, davant de l’enrenou també ha volgut participar en l’afer assegurant via Twitter que el personatge que surt a les imatges és Smeagol. Elijah Wood, actor que interpreta a Frodo també ha opinat sobre el cas en la mateixa xarxa social mostrant-se contrari a que una persona vagi a la presó per comparar al president turc amb Gollum / Smeagol.