Jocs de cine, vol. 2: The Warriors

 

De novel·la a pel·lícula i del cinema al videojoc, The Warriors és considerada una obra de culte i el seu llegat comprèn tot un gènere.

L’any 1979 s’estrenava la pel·lícula The Warriors, dirigida per Walter Hill i basada en una novel·la escrita per Sol Yurick que, alhora, s’inspirava en l’Anàbasi del clàssic grec Xenofont. El film situava l’acció als barris marginals de la Nova York dels anys 70 i convertia les bandes criminals en protagonistes de la cinta. Aquesta temàtica insòlita venia acompanyada d’una destacada presentació artística, en què la fotografia i la música cobraven una especial rellevància.

 

 

La influència d’aquesta pel·lícula pot endevinar-se a un dels videojocs més importants de l’any 2004, Grand Theft Auto: San Andreas, també centrat en les lluites entre bandes. Així, i només un any més tard, la mateixa Rockstar Games llançaria l’adaptació de The Warriors, a càrrec de l’estudi Rockstar Toronto.

D’aquesta manera, The Warriors es va convertir en un “jo contra el barri”, un gènere que va trobar en els últims mesos de 2005 un petit període de ressorgiment, amb títols com Beat Down: Fists of Vengeance, Urban Reign, Crime Life: Gang Wars o el posterior Final Fight: Streetwise. Si el joc de Rockstar Toronto hi va destacar fou precisament per mantindre l’atmosfera de la pel·lícula, així com bona part del seu estil, tant visual com sonor. Desfilaven per la pantalla les mateixes estrafolàries bandes, amb el treball de doblatge i la banda sonora de l’original.

 

 

En l’apartat argumental, aquesta adaptació aportava història de fons a la pel·lícula, amb fets i situacions que no s’explicaven al material original, però que arrodonien un univers igual d’obscur i, alhora, més coherent i cohesionat.

La cuidada jugabilitat de The Warriors va demostrar que els beat’em up en 3D també podien resultar interessants, amb un sistema de combat ric, variat i ple de possibilitats. L’aventura, a més, podia compartir-se amb un segon jugador, en un mode cooperatiu que augmentava la sensació de pertànyer a la banda de Coney Island.

The Warriors va ser publicat per a PS2, Xbox i PSP. Hui dia, mitjançant PlayStation Network, el podeu descarregar per a PS3, PSP, PS Vita i PS4.

 

—————-
David Pedrós