L’incident OVNI de Falcon Lake, el Roswell canadenc de 1967

 

L’incident OVNI de Falcon Lake va tenir lloc el 20 de maig de 1967, quan un geòleg aficionat anomenat Stefan Michalak buscava quars prop de l’estany Falcon a Manitoba (Canadà). Durant la seva inspecció, Michalak es va veure sorprès per una bandada d’oques agitades que van passar pel seu costat. Les oques aparentment fugien de dos objectes brillants en forma de cigar al cel, un d’ells va començar a virar, i l’altre va aterrar en una zona rocosa propera a la seva posició.

Michalak va passar una bona estona dibuixant la misteriosa nau abans d’acostar-se a ella. L’aire al voltant d’aquell plat volador era càlid i feia olor de sofre, se sentien brunzits i xiulets. L’OVNI irradiava escalfor, tanta que va cremar les puntes dels guants de Michalak quan va intentar tocar-ne l’exterior.

En escoltar veus provinents de l’interior va intentar mirar que hi havia a dins a través d’una porta oberta, esperava veure un equip de pilots militars nord-americans. Però més aviat, va veure poc més que un panell de llums intermitents abans que la porta es tanqués, la nau girés i ruixés el seu abdomen amb gas abrasador.

 

 

L’atac va incendiar la camisa i el barret de Michalak, i el va deixar amb cremades de primer grau a l’estómac en forma de reixa (típiques d’aquest tipus d’encontres). Un hospital a Winnipeg va tractar les seves cremades, que després es van convertir en ferides, i va patir mals de cap, diarrea i desmais durant diverses setmanes després. Michalak va transmetre l’incident a les autoritats nord-americanes i canadenques, i finalment va completar una avaluació física i psicològica en la Clínica Mayo a Minnesota. La clínica va determinar que Michalak estava perfectament bé psicològicament.

Anys més tard, es va recuperar una peça retorçada de metall del suposat lloc d’aterratge de l’estany Falcon. Les proves van mostrar que el metall era altament radioactiu. Fins al dia d’avui, ni l’exèrcit canadenc ni el nord-americà haurien explicat l’esdeveniment.

 

 

Tots els registres de Rutkowski sobre l’incident de l’Estany Falcon, més milers d’altres trobades amb OVNIS reportats, aviat estaran disponibles en els Arxius i Col·leccions Especials de la Universitat de Manitoba. L’escola ha llançat una campanya de crowdfunding per ajudar a digitalitzar aquests documents.

Chris Rutkowski, va donar una xerrada sobre aquest notable incident el 7 de novembre de 2019, a les 7:00 pm, amb el fill de Muchalak. Durant l’esdeveniment, per primera vegada, la camisa i el barret de Stefan que es van cremar durant el succés van estar exposades públicament.

 

 

Estarem atents a futures notícies sobre la digitalització dels documents.