Allan Kardec, buscant respostes més enllà de la mort

L’eterna pregunta que es fa l’ésser humà sobre l’existència de vida després de la mort ha estat motiu de burles i menyspreus, però també d’estudi i debat. Personatges com Allan Kardec van anar un pas més enllà investigant les ciències ocultes per obtenir respostes que ni la ciència actual ni la religió no ens han sabut resoldre.

Hippolyte Léon Denizard Rivail sota el pseudònim Allan Kardec, va néixer el 3 d’octubre de 1804, a Lió França, on també va cursar els seus primers estudis i posteriorment els va completar a Yverdum (Suïssa) amb el cèlebre professor Pestalozzi.  Lingüista, professor i escriptor insigne coneixia a fons i parlava correctament més de 5 llengües i va formar part de diverses societats sàvies, com l’Acadèmia Reial d’Arras.

allan-kardec

L’any 1854, a través d’un amic s’interessa per primer cop pels fenòmens de les taules giratòries que tant de furor causaven en els salons de mitja Europa. D’aquesta forma va iniciar l’observació i estudi dels fenòmens espiritistes des del seu inicial escepticisme. Després de tres anys d’estudi i multitud d’experiències publica el llibre que marcarà l’inici de l’Espiritisme, El llibre dels esperits, convertint-lo en el llibre referència del coneixement de la vida després de la mort. Un dels altres llibres que va marcar un abans i un després va ser El llibre dels mèdiums on explica com desenvolupar les capacitats mediúmiques. L’any 1858 va fundar la Revista Espírita, de la qual en fou el director durant 9 anys fins el dia de la seva mort.

Aquestes son algunes de les premises bàsiques de la seva doctrina:

Déu existeix.

– Després de la mort, l’esperit humà sobreviu i passa a habitar una dimensió anomenada món espiritual.

– Algunes persones posseeixen el do de mediumnitat que els permet comunicar amb els esperits que habiten aquest món.

– Els esperits es reencarnen, per a continuar el seu progrés intel·lectual i moral.

– Existeixen altres mons habitats a l’ Univers, alguns d’ells més avançats que el planeta Terra.

– Les accions bones i dolentes en aquesta existència tindran conseqüències en existències futures.