El present i futur del sector de l’entreteniment passa per la formació en el sector de l’animació 3D

 

L’animació 3D ha esdevingut una de les tendències en disseny gràfic amb més demanda de professionals de les últimes dècades, oferint ocupació a un gran nombre de professionals en el sector dels videojocs, publicitat, televisió, i fins i tot en el de la medicina. Les seves múltiples possibilitats doten a aquesta tècnica d’una gran versatilitat en l’àmbit d’expressió artística: composició, modelatge, colors o disseny tridimensional. A més permet experimentar amb elements com la llum, la profunditat, l’ambient, les textures i fins i tot el moviment.

A Catalunya, concretament a la ciutat de Barcelona, disposem d’un centre europeu pioner en metodologia de formació en aquesta disciplina, el CEV (Centre de Comunicació, Imatge i So), autoritzat pel Departament d’Ensenyament i el Consorci d’Educació de Barcelona, per impartir Cicles Formatius de Grau Superior. L’objectiu d’aquest centre és seguir formant professionals per a poder cobrir els llocs de feina que reclama insistentment l’exigent indústria audiovisual i de creació de continguts digitals Tics en 2D i 3D.

 

Més de 20.000 professionals formats al CEV treballen actualment a les principals cadenes de televisió, productores de cinema i animació, videojocs, estudis de fotografia, so i disseny gràfic

 

És al CEV on s’ofereix el curs de Tècnic Superior en animacions 3D, el qual aborda les tecnologies més avançades, els videojocs i els efectes visuals, programes informàtics i diverses tècniques d’animació, captura i dinàmiques. A més, cursant-lo s’obté una doble titulació: Tècnic Superior en animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius + HND in Creative Media Production (Higher National Degree). I és que el CEV és un centre oficial tant del Departament d’Educació com del Sistema Educatiu Britànic, i el seu pla d’estudis està certificat pel Ministeri d’Educació i pel Sistema Educatiu Britànic.  A més el títol de HND in Creative Media Production (Higher National Degree) obre les portes i dóna la possibilitat de continuar els estudis en qualsevol dels països subscrits al Sistema Educatiu Britànic, com el Regne Unit, EUA, Canadà, Austràlia, Dinamarca, etc. i a qui desitgi continuar els seus estudis de Grau Universitari i Bachelor Degree en més de 600 universitats internacionals.

 

La seva metodologia pràctica se centra en el desenvolupament de projectes, utilitzant programaris presents el circuit professional com Maya, 3DS Max, ZBrush, Unity, Photoshop, After Effects i Premiere

 

El fet d’oferir classes reduïdes per a un màxim de 20 alumnes permet al CEV poder apostar per una major personalització en l’aprenentatge. El seu equip docent està format per professionals en actiu en el sector del 3D: animadors, modeladors, artistes conceptuals, dissenyadors digitals, compositors i programadors. Els alumnes del CEV adquireixen un ampli domini de les tècniques artístiques que intervenen en el disseny de personatges, escenaris i objectes destinats a una producció d’animació o videojocs, usant les tecnologies més avançades de l’animació 3D, els videojocs i els efectes visuals. A més d’aprendre les tècniques necessàries per al desenvolupament del seu treball, com captura de moviment, animació de personatges, simulació de dinàmiques o il·luminació foto realista.

Informa’t més sobre el CEV i el seu curs de Tècnic Superior en animacions 3D en aquest link.