Millors museus de Barcelona

 

Els millors museus de Barcelona que almenys has de visitar un cop a la teva vida, només els millors! A continuació t’oferim la nostra llista de museus recomanats de la capital de Catalunya amb els més populars, els més visitats i els que ofereixen millors experiències per a famílies o per als que busquen noves sensacions!

 

Museu Egipci de Barcelona

El 1994 va esdevenir el primer museu de temàtica faraònica d’Espanya. Una valuosa col·lecció de més de 1.100 peces, una biblioteca amb més de 10.000 documents i aules per a activitats educatives són els atractius d’aquest museu de Barcelona. La seva exposició permanent s’organitza a partir d’eixos temàtics com la figura del faraó, els déus, les pràctiques funeràries o el culte al cos. La visita al Museu Egipci de Barcelona ens ajuda a conèixer millor aquesta fascinant civilització antiga i ens permet veure algunes de les seves obres més rellevants, com ara l’estàtua de Ramsès III, mòmies i tot tipus d’objectes preuats com joies, esteles funeràries, estris domèstics, retrats… Un dels seus molts atractius són les exposicions temporals i activitats per als nens/es, projectes de recerca, publicacions i fins i tot expedicions a Egipte, a més d’impartir un màster en egiptologia.

 

 

Museu Etnològic de Barcelona

Mitjançant l’antropologia aquest museu busca la reflexió sobre la societat contemporània a través del coneixement científic i estètic, on els objectes materials actuen com a punt de partida per interpretar millor el nostre entorn social. El Museu Etnòlogic de Barcelona vol esdevenir també un espai de participació per la societat, i és que el patrimoni etnològic requereix que s’investigui permanentment, que s’ampliïn i es complementin els seus elements, tan materials com immaterials.

 

 

“Barcelona ens ofereix alguns dels millors museus d’Europa, situant-se al capdavant de les capitals que aposten per la cultura”

 

Museu Picasso

Aquest fantàstic museu exposa més de 4.249 obres del pintor Pablo Ruiz Picasso; a més de posseir la col·lecció més completa del món pel que fa a obres de joventut de l’artista. El Museu Picasso de Barcelona, inaugurat el 1963, va ser el primer museu de Picasso del món i l’únic creat en vida de l’artista. Està declarat museu d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya.

 

 

Museu Blau – Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Aquest preciós museu situat al Parc del Fòrum està complementat per 4 localitzacions associades: el Jardí Botànic de Barcelona i el Jardí Botànic Històric, situats al Parc de Montjuïc, i el Museu Martorell i el Laboratori de Natura (Castell dels Tres Dragons), situats al parc de la Ciutadella de Barcelona.

El Museu de Ciències Naturals preserva a la ciutat de Barcelona un patrimoni de més de tres milions d’exemplars en els àmbits de la mineralogia, la petrologia, la paleontologia, la zoologia i la botànica. La seva filosofia museística es basa en la Declaració Buffon, acordada l’any 2007 per 93 institucions d’història natural (museus, instituts de recerca, jardins botànics, zoològics…) de 36 països i de tots els continents, que afirma que la ciència és vital per a la biodiversitat i els ecosistemes i, mitjançant aquesta, per a la supervivència de la raça humana al planeta Terra.

 

 

Museu d’Història de Barcelona (Muhba)

Aquest museu conserva, estudia, documenta, divulga i exposa el patrimoni històric i la història de la ciutat de Barcelona des dels seus orígens fins als nostres dies. Agrupa diversos centres patrimonials rellevants per a la història de la ciutat, i té la seu central a la Plaça del Rei, que dóna accés a les restes de la Barcino romana ubicats sota la plaça i també al Saló del Tinell del Palau Comtal (segle XI) i la capella de Santa Àgata (segle XIV). A prop es troben les columnes del temple de Júpiter.

 

 

Museu de la Ciència CosmoCaixa

Possiblement el museu ideal per a famílies i nens, però a la vegada incòmode pels adults que vulguin gaudir d’una visita tranquil·la, les corredisses i crits de la quitxalla són un habitual. Es troba a la part alta de la ciutat de Barcelona, al barri de Vallcarca i es tracta d’un lloc dissenyat especialment per apropar la ciència a tots els públics. Disposa de fins a 30.000 metres quadrats recentment remodelats dividits en diferents espais entre els quals destaquem El Bosc Inundat i la Sala de la Matèria. CosmoCaixa ofereix, també, altres espais, exposicions i activitats dedicats a la ciència per a petits, grans i famílies.

 

 

Museu del Futbol Club Barcelona

Viu l’emoció que es viu al Camp Nou descobrint els seus racons més emblemàtics: graderia, terreny de joc, vestuaris de l’equip visitant, túnel de vestidors, sala de premsa, zona mixta, banquetes… Dins de les instal·lacions del Camp Nou, al barri de Les Corts, el Museu del Futbol Club Barcelona obre les seves portes als més de 1,5 milions de visitants que rep cada any. S’hi poden contemplar tots els trofeus aconseguits per l’equip, a més d’objectes emblemàtics de la història del club. La visita inclou la possibilitat de realitzar un tour per les instal·lacions, la qual cosa suposa l’oportunitat de seure a la banqueta dels jugadors i de trepitjar la gespa d’aquest històric camp de futbol.

 

 

Museu d’Art Contemporani (MACBA)

En ple barri del Raval de Barcelona, trobem el MACBA, un edifici projectat per Richard Meier el 1990, dedicat a l’exposició de l’art i les pràctiques culturals contemporànies. La col·lecció del MACBA, reuneix més de 5.500 obres de diferents artistes, oferint un recorregut per l’art des de l’abstracció matèrica de meitat del segle XX, evolucionant cap al pop europeu i les noves avantguardes fins a l’actualitat. Joan Miró, Antoni Tàpies, Joan Brossa, Joan Ponç, el col·lectiu Dau al Set, Josep Maria Subirachs, JaumePlensa i el mallorquí Miquel Barceló, són alguns dels exemples pel que fa als artistes que hi exposen les seves obres. També disposa d’espai per a obres d’artistes nacionals i internacionals, especialment sud-americans i dels països de l’Est, amb peces d’artistes destacats com el col·lectiu Equip Crònica, Jorge de Oteiza, Alexander Calder, Andy Warhol, Gordon MattaClark i JeanMichel Basquiat, entre molts altres.

 

 

Museu del Disseny de Barcelona

Inaugurat el 13 de desembre de 2014,  s’ha convertit en el quart museu més visitat de la ciutat amb un total de 217.000 visites. El Museu del Disseny de Barcelona delecta a tots els seus visitants, sobretot si son dissenyadors o apassionats del món del disseny, ja que ofereix una interessant col·lecció de més de 70.000 objectes de disseny, art tèxtil, arts gràfiques, arts decoratives , disseny arquitectònic i a més aplica una interessant política d’exposicions.