Girocòmic reuneix 8.000 assistents en la seva tercera edició

 

Girocòmic va tancar la seva tercera edició, celebrada a les carpes de la Devesa de Girona, amb 8.000 assistents, igualant les xifres del passat 2018, tot i reduir en un dia la seva activitat. Una vuitantena d’expositors, conferències, signatures de llibres, tallers per a grans i petits, projeccions, cosplayers, jocs de taula, gastronomia, zona de videojocs, exposicions i exhibicions per a convertir Girona en la capital del còmic durant el cap de setmana del 12-13 d’octubre.

El director de Girocòmic, Aleix Freire es mostra content i considera “consolidat” el festival. “Evidentment no podem competir amb el Saló del Manga de Barcelona, però ha quedat clar que hi ha cada cop més interès pel còmic també a les comarques de Girona”, assenyala. Un dels fets més rellevants per a Freire és que cada vegada hi ha més públic adult interessat en el còmic. “La realitat és que s’ha convertit en un tema que cada any veiem com evoluciona. El còmic és un tipus de literatura obert a un ventall molt important de públic”, ha explicat.

En aquest sentit, el director destaca el fet d’incorporar l’actualitat a cada edició de Girocòmic. Si l’any passat es va tractar el tema de la censura, aquest 2019 s’ha apostat pel tractament de les relacions socials i els conflictes.