1 de cada 4 persones pot veure tots els colors del gràfic Derval

Mira atentament el següent gràfic que ha preparat l'estudi Derval, i comptabilitza quants colors diferents hi has pogut veure. Un cop fet, a sota tens les solucions.

grafic-derval

Menys de 20 colors
Derval argumenta que ets dicròmata i només tens dos cons al teu ull. El vint per cent de la població és dicròmata. Però no t'has de preocupar, tens bona companyia ja que els gossos també són dicrómatas. Derval diu que els dicrómatas tenen tendència a vestir roba de color negre, beix i blau.

Entre 20 i 32 colors
Pertanys al grup dels tricròmates. Això vol dir que tens tres tipus diferents de cons a l'ull a l'àrea violeta / blau, verd i vermell. Derval diu que els tricrómatas gaudeixen diferents colors i poden apreciar molt bé. Prop del 50% de la població és tricròmata.

Entre 32 i 39 colors
Igual que els borinots, ets un tetracrómata. Derval assegura que aquest tipus de persones posseeixen quatre tipus de cons. Se senten irritats amb el groc i el més probable és que mai el facin servir. Aproximadament un 25% de la població és tetracròmata.

Més de 39 colors
Serà millor que tornis a comptar bé! Derval diu que només hi ha 39 colors diferents en la imatge i, probablement, només 35 són degudament interpretats per la pantalla d'un ordinador.