Clàssic del mes, vol. 5: Space Invaders

 

Més de quaranta anys després de la seua arribada als salons recreatius, pocs videojocs han tingut l’impacte i la influència del clàssic de Taito.

De les màquines recreatives a icona de la cultura pop. Space Invaders arribà l’any 1978 i va esdevenir un èxit de la nit al dia. El joc de la companyia japonesa Taito, creat per Tomohiro Nishikado, ha gaudit de múltiples versions a gran part dels sistemes retro i actuals i és mundialment conegut, fins i tot entre el públic no aficionat als videojocs.

 

 

Amb la premissa de destruir els invasors que s’apropen a un ritme cada vegada major a la nau del jugador, Space Invaders ha tingut una gran influència en un gènere com els shoot’em up, sense anar-hi més lluny. En un àmbit més general, la seua irrupció va ser clau en l’expansió del videojoc, des d’un simple entreteniment a un mitjà global. Una revolució que el converteix en un dels títols que ha tingut major transcendència cultural en el món.

És possible jugar Space Invaders a un elevat nombre de sistemes, ja que ha sigut compilat i portat en diverses ocasions. Als recopilatoris Taito Legends (PS2, Xbox i PC) podeu trobar bona part de les seues versions i seqüeles, per citar-ne un exemple. Coincidint amb el 40 aniversari de l’original, Space Invaders Extreme va arribar a Steam l’any 2018.

 

 

——————
David Pedrós