Pc Fútbol 2018, un fracàs més o la resurrecció final d’un mite?

La publicació d’un nou videojoc de futbol amb el nom de Pc Fútbol molt aviat serà una realitat gràcies a IDC / Games i Korner Entertainment, actuals propietaris de la marca comercial després de que Gaelco Multimedia la posés a la venda ara fa uns anys després del seu sonat fracàs intentant recuperar la saga. Aquest nou projecte intentarà traslladar la màgia del mític simulador de futbol de la ja difunta Dinamic Multimedia a les nostres computadores, tot i que aquest cop també el podrem jugar al nostre mòbil i tableta.


L’arribada d’aquesta nova incerta aventura es viu amb molta desconfiança per part de la comunitat de jugadors… i no és per a menys, ja que no és el primer cop que s’intenten emular les gestes de Dinamic Multimedia. Cal recordar que la companyia espanyola Gaelco Multimedia ho va intentar durant 3 anys seguits (del 2005 al 2007) produint un dels nyaps més sonats de la història dels videojocs a Espanya, destruint per complet el prestigi de la marca Pc Fútbol amb un simulador fet a corre-cuita totalment injugable i plagat d’errors.


IDC / Games i Korner Entertainment
conscients dels dubtes que genera aquesta nova ressurrecció de Pc Fútbol, intenten tranquilitzar als seguidors de la franquícia destacant que en el desenvolupament tècnic d’aquest nou Pc Fútbol 2018 s’ha comptat amb extreballadors de la companyia
Dinamic Multimedia, i se n’ha respectat la seva essència al màxim. Una informació que no ens tranquil·litza gaire tenint en compte que la companyia FX Interactive ha fet exactament el mateix aquests últims anys, amb resultats més que discrets amb la publicació dels seus simuladors de futbol que han “autoanomenat” hereus directes de la saga Pc Fútbol.


Algunes de les característiques tècniques confirmades d’aquest nou Pc Fútbol 2018 son les següents:

– El joc no comptarà amb cap tipus de llicència, pel que tots els jugadors i clubs no tindran noms reals. Però IDC / Games i Korner Entertainment ho han solucionat arribant a un acord amb la web www.pcfutbolmania.com per a que aquesta publiqui un MOD amb tots els escuts i noms reals que podrem instal·lar posteriorment. Sens dubte una arriscada maniobra per evadir el pagament de les llicències que veurem si passa desaparcebuda per a les grans lligues europees.
– Interfície totalment renovada basada en els PC Fútbol clàssics.
– Modes de joc tradicionals.
– 9 lligues internacionals amb més de 20.000 jugadors i 1.000 equips.
– Nova estadística de valoració i paràmetres de jugadors.
– Nou sistema de tàctiques avançades.
– Reptes Online.
– Compatible entre plataformes Mobile / Tablet / PC-MAC.
– Tot i anunciar en un primer moment que el joc comptaria amb micropagaments finalment s’ha optat per a retirar-los degut a la polèmica generada.


La publicació del joc s’esperava per a finals de desembre però problemes tècnics n’han retardat la publicació i de moment es desconeix quan es farà efectiva. El preu de la descàrrega digital està previst que sigui de 10€, i la imatge del joc serà un cop més la de l’ex futbolista i periodista Michael Robinson (recordem que amb Gaelco Multimedia també ho va ser).