“The Hall of Tortured Souls” el videojoc secret que amaga Microsoft Excel

L’any 1993 el món dels videojocs per a PC va canviar radicalment gràcies al llançament del mític Doom. Aquest possiblement va ser el videojoc que va inspirar als desenvolupadors del famós software de càlcul Excel per a crear un dels easter eggs més grans de la història recent del programari per a ordinadors, el videojoc The Hall of Tortured Souls.

Aquest videojoc s’activa únicament en la versió Microsoft Excel 95. Per a desbloquejar-lo has de col·locar el cursor a la fila 95 i prémer la tecla TAB. Després clica a la icona d’AJUDA i després clica a l’opció “Sobre Microsoft Excel“. Mantingues pressionat CTRL + SHIFT i dóna clic al botó “Suport tècnic“. Amb això activaràs el videojoc amagat The Hall of Tortured Souls.

En realitat no és res més que un joc bàsic que ens mostra un passadís amb algunes columnes i escales. En alguns murs veuràs els noms de persones que van participar en el procés de creació de l’Excel. Existeix un últim truc, si tecleges EXCELKFA s’obrirà un mur secret que et porta a una estança amagada, on hi trobaràs una gegantina foto amb les cares dels programadors.